Beheer natuurgebieden, begrazing, ecologisch maaien, bosbeheer, afrasteringen en natuurvlees verkoop.

Natuurvlees verkoop

Onze runderen groeien op natuurlijke wijze op. Ze lopen het hele jaar vrij rond en eten gevarieerde grassen en kruiden, leven in sociaal kuddeverband en de jonge dieren blijven tijdens de zoogperiode bij de moeder. Het vlees van onze dieren is dan ook zeer smakelijk, geheel natuurlijk en vrij van antibiotica, medicatie, krachtvoer en andere toevoegingen.

Het vlees wordt eerst gerijpt, daarna versneden en vacuüm verpakt op schaaltjes in porties van 200 tot 500 gram. Het vlees dat verkocht wordt is puur vlees, er worden geen water, E-nummers, suiker of andere additieven toegevoegd. Vervolgens wordt het diepgevroren voor een goede houdbaarheid.

Wij hebben gekozen om het vlees in pakketvorm te verkopen om zo het gehele dier zo volledig mogelijk te benutten en de kosten laag te houden. Op het moment kunt u bij ons standaard de onderstaande pakketten verkrijgen:

SCHOTSE HOOGLANDER NATUURVLEES

Het vlees van de Hooglander is dieprood van kleur en heeft een volle kruidige smaak. Een pakket weegt 10 kilo en bevat alle onderdelen die in het rund zitten. Denkt u hierbij aan ongeveer 4 kilo gehakt en verder stoofvlees, braadlappen, riblappen, entrecôte, worstjes, hamburgers, tartaar, hacheevlees, bieflappen en biefstuk.
Een pakket kost € 145,00  – BESTEL PAKKET

LAMSVLEES

Ons lamsvlees komt van eigen dieren en is zeer mals. Een pakket is drie kilo en bevat lamsschouder, lamsbout, kotelet, poulet, gehakt lamsburgers  en merquez-worstjes.
Een pakket kost € 37,50 – BESTEL PAKKET

HERT

Wij hebben enkele hertenparken in beheer, de dieren worden hier niet ecologisch gehouden. Een pakket is drie kilo en bevat rug, biefstuk, worstjes, hertenburger, stoofvlees en goulashvlees.
Een pakket kost € 45,00 – BESTEL PAKKET

WILD ZWIJN

Het wild zwijn is beperkt leverbaar, informeert u even naar de voorraad of de nieuwe slachtdatum. De dieren worden niet ecologisch gehouden. Een pakket is drie kilo en bevat kotelet, speklappen, hamburgers, gehakt, verse worst en hamlapjes.
Een pakket kost € 45,00 – BESTEL PAKKET

 

 

VERKOOPPUNTEN:

Kantens
U kunt uw vleespakket af halen op onze boerderij aan de Klinkenborgerweg 2 in Kantens. Geopend op zaterdagmorgen van 9:00 tot 13:00 of op afspraak.

 

Overig
Wij hebben geen bezorgdienst. Als u wel geïnteresseerd bent in één van onze vleespakketten, maar niet in de buurt woont kunt u wellicht overwegen om het te combineren met een bezoek aan het mooie Groninger land. Ons vlees is diepgevroren en blijft met koelelement en normale weersomstandigheden achter in uw auto ongeveer 3 uur bevroren.

De genoemde prijzen zijn onze nieuwe prijzen vanaf 1 januari 2022.