Beheer natuurgebieden, begrazing, ecologisch maaien, bosbeheer, afrasteringen en natuurvlees verkoop.

Elburg wéér groener

14 sept 2011
De Stentor – ELBURG – Met de ingebruikname volgende week van Het Groene Hart probeert Elburg haar groene imago nog wat verder op te poetsen.

Meerdere malen heeft de stad in het recente verleden al zo’n groen visitekaartje afgegeven. Nationaal verwierf Elburg er al enige faam mee en ook internationaal hoopt het vestingstadje op waardering voor de pogingen om groene blazoen nog wat verder op te vijzelen.

Elburg is in de race voor een Europese prijs voor haar groene beleid. Woensdag neemt wethouder Henk Wessel Het Groene Hart officieel in gebruik door het in de wei loslaten van Schotse hooglanders. Dat gebeurt om om 14.00 uur bij de hertenwei aan de Weegbree.

Begin januari begonnen de werkzaamheden voor Het Groene Hart met aanleg van diverse paden, uitbreiding van de bestaande vijver aan de Goudplevier en de realisatie van trapveldjes en een fietscrossbaantje. Ook kwam er een grote weide voor Schotse hooglanders. Om het gras een goede kans te geven om op te komen zijn de doelen van de trapveldjes net na de vakantie periode geplaatst. De Schotse hooglanders zorgen voor de begrazing van het terrein tussen de Achterweg, Enkweg, Weegbree en de vijver langs de Veldbloemenlaan. Het terrein om het nieuwe gedeelte van de vijver is ingezaaid met een kruidenmengsel. Langs het fiets- voetpad wat vanaf het brugje bij De Voord naar de Hoekwant loopt worden in het najaar nog bomen geplant.